Kampvuurgesprek nummer 1

Als je dan met je gids bij het kampvuur zit praat je over van alles en nog wat. Nou ja, Mahmud praat en ik luister. En Mahmud snijdt bij voorkeur zijn lievelingsonderwerp aan: vrouwen. Als ik hem mag geloven is het een waar Sodom en Gomorra daar in de woestijn. Waar ik mij amuseer met het bekijken van de sterren, het sprokkelen van hout en het kneden van deeg, hebben veel toeristes een heel ander idee over wat de woestijn te bieden heeft. Ze willen de gids, en niet omdat hij de weg zo goed weet.
Het maakt niks uit, vertelt Mahmud, of de gids jong of oud is, mooi of lelijk. Zolang hij maar een galabiya aanheeft en een hoofddoek op. Een vrouwenhand is kennelijk snel gevuld.

Mahmud heeft er meestal niet zo’n probleem mee. Hij wil best een vrouw masseren en een happy end is voor haar ook weggelegd. Maar een paar zaken staan hem erg tegen. Zo was daar de Zwitserse, die zich maar al te graag liet verwennen maar niks teruggaf. Na de massage stuurde ze hem naar zijn deken en kroop alleen in haar slaapzak. De volgende avond haakte hij af. Hij voelde zich misbruikt, zegt hij.
Of de Française met het mooie gezicht. Eenmaal aan het werk ontdekte hij dat ze harige benen had. Dit was zo’n afknapper dat hij een zware hoofdpijn voorwendde. Gelukkig was het een korte tocht, vertelt hij, nog narillend. Want harige benen, dat is het ergste wat er is. Oksels is ook erg, maar benen! Merkwaardig genoeg maakt hem een snor of vergeeld gebit niks uit.

En zo speelt seks een rol bij veel jeep- of kameelsafari’s. Bij een groepsreis kruipen de vrouwen bij de gids of kameeldrijver onder de deken en het schijnt dat de rest van de groep er niet om maalt.
‘Bij jouw groepen niet, Maryam,’ zegt Mahmud. ‘Want jouw mensen zijn netjes gekleed en houden van de natuur. Dat zijn fijne mensen want het zijn Hollanders.’
Het is mij een raadsel waar we die goede naam aan te danken hebben maar het komt me wel goed uit. Want ik heb niet zo’n zin in dergelijke taferelen op de wandeltocht. En Mahmud eigenlijk ook niet.
Want het is ook wel gedoe. Hij biedt seks aan omdat hij wil weten of hij het krijgen kan. Maar leveren, nee, dat wil hij lang niet altijd.

Marion Meulenbroek

http://www.hadiyareizen.nl

7 gedachten over “Kampvuurgesprek nummer 1

 1. Hahaha! Ik heb smakelijk zitten lachen om dit stuk! Wat leuk geschreven en hoe grappig is die Musa! Nou, dat wordt de volgende keer een scheermesje meenemen naar de woestijn. Of juist niet, eigenlijk. 😉

  Heb je eigenlijk een fototoestel bij je en de mogelijkheid om de foto’s op je laptop te krijgen? Dan zou je er foto’s bij kunnen plaatsen. We kunnen daar ook een 2e workshop van maken zodra je terug bent.

  • Ik heb Musa aangeraden zelf de mesjes mee te nemen. Daar moest hij erg om lachen.
   Ik wil wel een foto van Musa plaatsen maar is dat kies, vraag ik me af?
   Tweede workshop is altijd welkom.

  • Nou, liefst ook geen ´Duitse oksels.´ Een snor maakt hem niks uit. Op een vrouw ook niet. Zelf heeft hij een iel snorretje en als zijn baardstoppels verschijnen – op de derde dag van de trektocht- dan merk je dat hij alleen op zijn kin maar wat haren heeft. Ik denk dat hij gewoon jaloers is.

 2. Wat hartstikke leuk om zo je verhalen te kunnen volgen. Ben zeer benieuwd naar wat er nog meer bij het kampvuur wordt besproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s